Zatvorena 4. likovna kolonija u Borovici

U večernjim satima 03.06.2018. godine zatvorena je ovogodišnja međunarodna likovna kolonija „Art Colony Borovica 2018.“.

U protekla tri dana umjetnici su intenzivno radili na svojim slikarskim djelima, a posebnost ovogodišnje kolinije je sudjelovanje ne samo slikara, nego i kipara.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Borovica ih je i ove godine nadahnula,...


Više... >>

ART COLONY NA BOBOVAČKOJ POZORNICI

U Borovici je dana 1. lipnja 2018. počela s radom međunarodna umjetnička kolonija koja se ove godine održava četvrti put. Okupljanje umjetnika uz pozdravni govor Nikole Šimića, koji se obratio u ime odsutnoga općinskog načelnika, održano je u netom obnovljenom Radničkom domu u Varešu, a zatim je voditelj kolonije Stjepan Šimić Pepi kolege umjetnike poveo na krajnju destinaciju...


Više... >>

Najava: ART COLONY BOROVICA 2018.

Art Colony Borovica, četvrtu godinu zaredom, okuplja umjetnike iz regije na prostorima srednjevjekovnog kraljevskog grada Bobovca, u općini Vareš. Ovogodišnja kolonija započet će okupljanjem učesnika u petak 1. lipnja u 13 sati, u foajeu nedavno renoviranog Radničkog doma, pozdravnim obraćanjem načelnika općine Zdravka Maroševića.
Suradnjom udruženja HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, "Zavoda MUK QRA" Sevnica iz Slovenije...


Više... >>

ACB 2017 - RASTANAK UZ ROKERSKI DERNEK

Likovna kolonija "Borovica 2017." sve je svoje sudionike okupila na završni party uz rokerski dernek u popularnom vareškom "Jazz" klubu navečer 4. lipnja. Prethodno je u interijeru rečenoga objekta postavljena izložba svih djela nastalih na ovoj koloniji i kako su slikari zaista bili dobro inspirirani na zidovima se jedva našlo mjesta za kompletan postav.

"Mladići" iz Zenice, okupljeni u "Taxi Bandu" odlično su iznijeli svoj dio posla, poseban dekor su bile dvije...


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2017 - 2. DAN

Na trećoj međunarodnoj slikarskoj koloniji u Borovici dana 3. lipnja 2017. radilo se punom parom. Ovaj je goroviti kraj stvoren tako da ga se u punini njegove ljepote može doživjeti samo u direktnu kontaktu s prirodom, ali ćudljivo vrijeme nije ostavilo previše mogućnosti za rad na otvorenom, nego je satjeralo likovnjake u zatvorene prostore, a i nad večernjim programom na lokalitetu grada Bobovca...


Više... >>

OTVORENA 3. MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2017"

Općina Vareš i župa Borovica kroz tri dana, počevši od danas, bit će domaćini treće međunarodne kolonije "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva". Okupljanje umjetnika započelo je prijemom kod načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića. Njega su oni darovali umjetničkom slikom s motivima Vareša u znak zahvalnosti za iskazanu podršku, a on im je poručio: "Koloniju možemo promatrati i kroz razvoj turizma i kulture, ali i kroz bogatu varešku tradiciju. Vareš je dao dosta umjetnika i ovo je i njima u čast. Vjerujem da ćete naći inspiraciju...


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2017 - NAJAVA

I, kao što smo i najavili, priča ide dalje. Art Colony Borovica 2017. godine u još boljem, zanimljivijem i većem izdanju. Pratite naše novosti, detaljnije informacije slijede.


Više... >>

ODRŽANA 2. LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016."

U Borovici je od 3. do 5. lipnja 2016. održana druga međunarodna likovna kolonija "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva", pod vodstvom Stjepana Šimića Pepija. Ovogodišnji program obogaćen je nizom pratećih sadržaja i uključivanjem gostiju koji su kroz druge vidove umjetnosti dali svoga doprinosa ovom kulturnom događaju.


Više... >>

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016"

Kraljevski grad Bobovac, 03.06.2015. godine: otvorena je druga kolonija likovnih radova "Art colony Borovica 2016“.

Ovogodišnju koloniju svečano je u kapeli na Bobovcu otvorila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, poslije čega se okupljenim umjetnicima i posjetiteljima obratio organizator i voditelj kolonije Stjepan Šimić – Pepi.


Više... >>

SUDIONICI 2016.

Sve je uglavnom definirano, poster napravljen... vidimo se na Bobovcu i u Borovici.


Više... >>

POZIV HDLU ZAGREB

HDLU Zagreb je svojim članovima uputilo poziv za sudjelovanje na Art Colony Borovica, koja će se održati od 3. do 6. lipnja.


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2016 - NAJAVA

Pozivamo zainteresirane za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Međunarodne likovne kolonije Borovica 2016. da nam se jave. Sve dodatne informacije i detalje o prijavi za sudjelovanje možete dobiti preko kontakt obrasca.


Više... >>