POČELA 7. MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA BOROVICA

U petak, 03. rujna okupljanjem umjetnika u Radničkom domu u Varešu, započela je Art Colony Borovica 2021. Umjetnici su zatim posjetili stari kraljevski grad Bobovac i uputili se na brdo Požeblje u selu Borovica, gdje ih je pozdravio župnik župe vlč. Vlado Vrebac.Više... >>

Izložba radova sa Art Colony Borovica 2020.

U okviru VAART-a, Vareš Art festivala, u srijedu 16.12.2020. godine otvorena je izložba radova sa 6. Međunarodne likovne kolonije Borovica.

U foajeu Radničkog doma predstavljeni su grafički radovi sa ovogodišnje kolonije i završni rad sa slikarske akcije putujućeg platna naziva „Canvas Trip“.

U pozdravnom govoru na otvorenju izložbe Stjepan Šimić Pepi, voditelj, urednik i pokretač Art Colony Borovica istaknuo je važnost predstavljanja u sklopu vareškog festivala i nastavio: „Ovogodišnje djelatnosti kolonije morale su se održavati selektivno zbog prilika kakve već jesu. Uspjeli smo se prilagoditi...


Više... >>

Izložbom “Bobovac očima suvremenih umjetnika” otvorena 6. likovna kolonija Borovica

Selektivnom jednodnevnom izložbom “Bobovac očima suvremenih umjetnika” na šetalištu pored stare vereške crkve u srijedu 09.09.2020. godine je otvoreno šesto izdanje Likovne kolonije Borovica. U ime organizatora izložbe, UG “Naš dom Borovica” i JU “Centar za kulturu i edukaciju Vareš”, na samom otvaranju prisutnima se obratio voditelj i urednik Kolonije Stjepan Šimić Pepi.

.

 

.

 

.


Više... >>

Tekst iz kataloga radova selektivne izložbe u Mostaru:

Likovna kolonija u Borovici: Metafizika boja i blještavilo umjetnosti

Piše: prof. Ivan Vrljić, tajnik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar

Gledajući sav kolorizam i napetu senzualnost u selekciji Likovne kolonije u Borovici, dođe nam da se zapitamo: Koja je granica shvaćanja umjetnosti u ljudskom djelovanju i prostoru? Upravo selekcija ovih likovnih djela raznih tehnika s promptnim i jasnim crtežom i obrisom daje nam naslutiti sasvim novu dimenziju gledanja iznutra jedne likovne studije i govora. ikononografskom i ikonološkom interpretacijom vidimo da se u većini radova radi o tematici pejzaža, a gdjekad je to priroda stopljena sa slikarskim otvorenim duhom spremnim na sva moguća životna iskušenja.


Više... >>

Najava izložbe: BOBOVAC OČIMA SUVREMENIH UMJETNIKA

U petak, 13. rujna 2019. godine s početkom u 19. sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru održat će se otvorenje selektivne izložbe fundusa Art kolonije Borovica iz Vareša.

Općina Vareš, odnosno selo Borovica već dugi niz godina organizira kulturnu manifestaciju Likovne kolonije Borovica koja okuplja sve ljubitelje slikarstva s područja BiH i šire regije. Regionalni se umjetnici okupljaju oko kraljevskog grada Bobovca gdje stječu ugodna prijateljstva uz nezaobilazno druženje i prigodan domjenak. Voditelj Likovne kolonije Borovica i njezin idejni pokretač vareški je slikar Stjepan Šimić Pepi.

Upravo će jednu takvu selektivnu izložbu ugostiti Mostar i Kosača s ukupno 30-ak radova od 27 umjetnika međunarodnog značaja iz Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije.


Više... >>

Vareš: Završena 5. Međunarodna likovna kolonija u Borovici

U ponedjeljak, 03.06. 2019. godine, nakon jutarnje kave u caffe „Stari dani“ u Varešu, upriličen je ispraćaj sudionika pete likovne kolonije Borovica, čime je završen njen slikarski dio. Kiparsku radionicu, pod vođenjem akademskog kipara gospodina Dalibora Nikolića očekuje se tijekom ljetnih mjeseci.

Okupljanje za ovu koloniju počelo je u petak, 31.05. 2019. godine u novootvorenom Radničkom domu, nastavilo se posjetom restoranu Mlin i radionicama u selu Borovici, na čijim posjedima, točnije na lokalitetu Rupice se vrši poznato geološko istraživanje Adriatic Metals i Eastern Mining-a,...


Više... >>

PLEIN AIR VAREŠ

PLEIN AIR VARES: USKORO 5. MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA BOROVICA

Art Colony Borovica, uskoro u svom jubilarnom, petom po redu okupljanju umjetnika iz regije. Ovogodišnja kolonija započet će okupljanjem učesnika u petak 31. svibnja u 13 sati, u Radničkom domu u Varešu.

I ovogodišnje događaje, podržati će slikari, kipari i grafičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Kao i prethodnih saziva, očekuje se raznolik i bogat program koji će pratiti slikarsku radionicu na otvorenom, uz gostovanje glazbenika, pjesnika, povjesničara i osoba iz kulturnog i javnog života u regiji. Urednik i voditelj Art Colony Borovica je njen osnivač Stjepan Šimić Pepi.

Posjetite nas na kraljevskom gradu Bobovcu, izletištu kraljeva u čarobnoj Borovici i čudesnom Varešu.


Više... >>

Zatvorena 4. likovna kolonija u Borovici

U večernjim satima 03.06.2018. godine zatvorena je ovogodišnja međunarodna likovna kolonija „Art Colony Borovica 2018.“.

U protekla tri dana umjetnici su intenzivno radili na svojim slikarskim djelima, a posebnost ovogodišnje kolinije je sudjelovanje ne samo slikara, nego i kipara.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Borovica ih je i ove godine nadahnula,...


Više... >>

ART COLONY NA BOBOVAČKOJ POZORNICI

U Borovici je dana 1. lipnja 2018. počela s radom međunarodna umjetnička kolonija koja se ove godine održava četvrti put. Okupljanje umjetnika uz pozdravni govor Nikole Šimića, koji se obratio u ime odsutnoga općinskog načelnika, održano je u netom obnovljenom Radničkom domu u Varešu, a zatim je voditelj kolonije Stjepan Šimić Pepi kolege umjetnike poveo na krajnju destinaciju...


Više... >>

Najava: ART COLONY BOROVICA 2018.

Art Colony Borovica, četvrtu godinu zaredom, okuplja umjetnike iz regije na prostorima srednjevjekovnog kraljevskog grada Bobovca, u općini Vareš. Ovogodišnja kolonija započet će okupljanjem učesnika u petak 1. lipnja u 13 sati, u foajeu nedavno renoviranog Radničkog doma, pozdravnim obraćanjem načelnika općine Zdravka Maroševića.
Suradnjom udruženja HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, "Zavoda MUK QRA" Sevnica iz Slovenije...


Više... >>

ACB 2017 - RASTANAK UZ ROKERSKI DERNEK

Likovna kolonija "Borovica 2017." sve je svoje sudionike okupila na završni party uz rokerski dernek u popularnom vareškom "Jazz" klubu navečer 4. lipnja. Prethodno je u interijeru rečenoga objekta postavljena izložba svih djela nastalih na ovoj koloniji i kako su slikari zaista bili dobro inspirirani na zidovima se jedva našlo mjesta za kompletan postav.

"Mladići" iz Zenice, okupljeni u "Taxi Bandu" odlično su iznijeli svoj dio posla, poseban dekor su bile dvije...


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2017 - 2. DAN

Na trećoj međunarodnoj slikarskoj koloniji u Borovici dana 3. lipnja 2017. radilo se punom parom. Ovaj je goroviti kraj stvoren tako da ga se u punini njegove ljepote može doživjeti samo u direktnu kontaktu s prirodom, ali ćudljivo vrijeme nije ostavilo previše mogućnosti za rad na otvorenom, nego je satjeralo likovnjake u zatvorene prostore, a i nad večernjim programom na lokalitetu grada Bobovca...


Više... >>

OTVORENA 3. MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2017"

Općina Vareš i župa Borovica kroz tri dana, počevši od danas, bit će domaćini treće međunarodne kolonije "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva". Okupljanje umjetnika započelo je prijemom kod načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića. Njega su oni darovali umjetničkom slikom s motivima Vareša u znak zahvalnosti za iskazanu podršku, a on im je poručio: "Koloniju možemo promatrati i kroz razvoj turizma i kulture, ali i kroz bogatu varešku tradiciju. Vareš je dao dosta umjetnika i ovo je i njima u čast. Vjerujem da ćete naći inspiraciju...


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2017 - NAJAVA

I, kao što smo i najavili, priča ide dalje. Art Colony Borovica 2017. godine u još boljem, zanimljivijem i većem izdanju. Pratite naše novosti, detaljnije informacije slijede.


Više... >>

ODRŽANA 2. LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016."

U Borovici je od 3. do 5. lipnja 2016. održana druga međunarodna likovna kolonija "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva", pod vodstvom Stjepana Šimića Pepija. Ovogodišnji program obogaćen je nizom pratećih sadržaja i uključivanjem gostiju koji su kroz druge vidove umjetnosti dali svoga doprinosa ovom kulturnom događaju.


Više... >>

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016"

Kraljevski grad Bobovac, 03.06.2015. godine: otvorena je druga kolonija likovnih radova "Art colony Borovica 2016“.

Ovogodišnju koloniju svečano je u kapeli na Bobovcu otvorila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, poslije čega se okupljenim umjetnicima i posjetiteljima obratio organizator i voditelj kolonije Stjepan Šimić – Pepi.


Više... >>

SUDIONICI 2016.

Sve je uglavnom definirano, poster napravljen... vidimo se na Bobovcu i u Borovici.


Više... >>

POZIV HDLU ZAGREB

HDLU Zagreb je svojim članovima uputilo poziv za sudjelovanje na Art Colony Borovica, koja će se održati od 3. do 6. lipnja.


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2016 - NAJAVA

Pozivamo zainteresirane za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Međunarodne likovne kolonije Borovica 2016. da nam se jave. Sve dodatne informacije i detalje o prijavi za sudjelovanje možete dobiti preko kontakt obrasca.


Više... >>