ART COLONY NA BOBOVAČKOJ POZORNICI

U Borovici je dana 1. lipnja 2018. počela s radom međunarodna umjetnička kolonija koja se ove godine održava četvrti put. Okupljanje umjetnika uz pozdravni govor Nikole Šimića, koji se obratio u ime odsutnoga općinskog načelnika, održano je u netom obnovljenom Radničkom domu u Varešu, a zatim je voditelj kolonije Stjepan Šimić Pepi kolege umjetnike poveo na krajnju destinaciju u Borovicu, da bi počeli raditi, ali i proveli ugodnu glazbenu večer uz mlade vareške tamburaše.

Ovogodišnjoj koloniji odazvalo se preko 20 slikara, a u sklopu nje održana je i kiparska radionica pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića. Drugoga dana kolonije slikari s pronašli različite kutke za sebe i prionuli stvarati u živopisnom gorskom okruženju. Na kraju dana upriličena je glazbeno-pjesnička večer na lokalitetu staroga grada Bobovca, gdje je ovoga puta nastupila violinistica Andrea Nikolić i dio pjevačkog ansambla “Art Vivo” iz Sarajeva.

Ovogodišnji gost književnik bio je Željko Ivanković te je za okupljene iz svoga opusa izabrao pjesme čija se tematika doticala upravo Bosne i Bobovca. Trećeg dana kolonije rade se završni potezi kistovima, nakon čega će djela biti prvi puta izložena javnosti u Zavičajnoj kući u Borovici, a umjetnicima predstoji završno druženje uz rock sastav “Ivkine mirođije” iz Kreševa.

Galerija