ACB 2017 - RASTANAK UZ ROKERSKI DERNEK

Likovna kolonija "Borovica 2017." sve je svoje sudionike okupila na završni party uz rokerski dernek u popularnom vareškom "Jazz" klubu navečer 4. lipnja. Prethodno je u interijeru rečenoga objekta postavljena izložba svih djela nastalih na ovoj koloniji i kako su slikari zaista bili dobro inspirirani na zidovima se jedva našlo mjesta za kompletan postav.

"Mladići" iz Zenice, okupljeni u "Taxi Bandu" odlično su iznijeli svoj dio posla, poseban dekor su bile dvije narodne nošnje (vareškog i borovičkog kraja), a voditelj kolonije Stjepan Šimić Pepi pred lokalom je parkirao pokretni zaštitni znak ovogodišnje kolonije, šarenoga "Renaulta 4", pozivajući se u svom obraćanju na pedesetu obljetnicu od Woodstocka.

Nije baš pedeseta, ali par godina gore-dolje, bitno je da su trodnevni kulturno-zabavni sadržaji u Borovici uistinu imali nečeg sličnog s čuvenim festivalom. Jer osim što su se slikari naradili prenoseći na platno šume i livade "zaboravljenog kraljevstva", svake su se večeri i proveselili na drugačiji način: uz tamburaše, operne pjevače i rokere. Pa su se uzgred malo podružili i s književnicima i sa župnikom.
Teret manifestacije i ove su godine zajedničkim snagama uspješno iznijeli Zavičajna zajednica Borovičana i udruga "Naš dom Borovica", svakako uz podršku mjesnoga župnog ureda, ali također i Općine Vareš, pri čemu je načelnik Zdravko Marošević u svakome od tri dana, koliko je trajala kolonija, dio vlastitog vremena izdvojio za susretanje s umjetnicima.

Nakon dodjele certifikata sudionicima i zahvalnica pokroviteljima i sponzorima kolonije, načelniku je pripalo da svojim obraćanjem stavi točku na "i", te je gostima za oproštaj kazao: "Nama recite ako nešto možda nije valjalo, a drugima pričajte ono lijepo što ste doživjeli u Varešu i Borovici. Hvala vam svima na dolasku i dogodine vas očekujemo i u većem broju".

Tekst & photo: Mladenko Marijanović
Gl. i odg. urednik lista "Bobovac"
+387 (0) 66 11 60 25
prenošenje dozvoljeno uz navođenje izvora i autora

Galerija