OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016"

Kraljevski grad Bobovac, 03.06.2015. godine: otvorena je druga kolonija likovnih radova "Art colony Borovica 2016“.

Ovogodišnju koloniju svečano je u kapeli na Bobovcu otvorila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, poslije čega se okupljenim umjetnicima i posjetiteljima obratio organizator i voditelj kolonije Stjepan Šimić – Pepi. U prigodnom govoru osvrnuo se na prošlogodišnju koloniju i upoznao prisutne o aktivnostima koji će obilježiti ova tri dana.Ispred Zavičajne zajednice Borovičana i udruge "Naš dom Borovica“, koje su ujedno organizatori  kolonije, obratio se Nikola Šimić i zahvalio se svima na dolasku i potpori. O samom kraljevskom gradu i njegovoj povijesti nešto više rekao je Mladenko Marijanović, urednik lista „Bobovac“.

Na samom kraju prisutnima se obratila i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i istakla važnost kulture za Bosnu i Hercegovinu. „Poseban dojam ostavlja ovo povijesno mjesto na kome se nalazimo, te se nadam da će sama kolonija bit prekretnica u budućim projektima kada je kultura u pitanju“, istaknula je ministrica Dujmović.

Svečanom otvaranju kolonije prisustvovao je izaslanik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Pero Bilušić, a nakon otvaranja sudionici su se uputili prema župnom uredu Borovica, gdje je na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ministrica Dujmović  odala počast i položila cvijeće. Nastavak druženja uslijedio  je na Mrijestilištu gdje je za prisutne osiguran skromni domjenak.

Više vijesti ovih dana...

Galerija