ART COLONY BOROVICA 2021: POSEBNA PONUDA!

Dragi prijatelji, poštovani ljubitelji umjetnosti,

Kako bismo osnažili rad Međunarodne likovne kolonije Borovica i unaprijedili njene sazive, organizatori su odlučili staviti u prodaju dio grafičkih radova nastalih na koloniji 2020. godine.


Više... >>

VODIČ ZA AUKCIJU ACB 2016.

Slike sa ovogodišnje kolonije koje je odabrao Umjetnički savjet kolonije biti će dostupne na aukciji od 5. lipnja 2016. godine u 20,00 sati nakon otvaranja izložbe radova u caffe baru "Jazz in The House“. Ponuda će biti...


Više... >>

AUKCIJE

ACB je skupina umjetnika koja stvaralačka djela i druge aktivnosti u koloniji obavljaju volonterski. Njeno postojanje i rad omogućen je sredstvima UG "Naš dom Borovica", donacijama, sponzorstvima, novčanim prilozima i pokroviteljstvima. Skupine civilnog društva, mještani, skauti OI "Zvijezda" Vareš i župnik Župe Borovica sa župljanima su svoj doprinos dali dragovoljnim radom. Nakon prve održane kolonije koncem svibnja 2015, sedamnaest umjetnika je ostavilo Zavičajnoj zajednici Borovičana zbirku od 25 slika. Radovi sa te kolonije ostaju u Fundusu zajednice i neće biti prodavani.

Nakon završetka druge kolonije, u lipnju 2016. godine, dio slika nastalih na koloniji bit će ponuđen na otkup putem javne aukcije da bi se osigurala sredstva za dalji rad ACB-a i omogućilo da postane samoodrživa.

Aukcija ACB 2016:  Vodič će biti dostupan na ovim stranicama neposredno prije početka aktivnosti u koloniji, a ponuda umjetničkih radova za Aukciju, nakon otvaranja izložbe na završnoj večeri kolonije u Caffe club "Jazz in the House" Vareš, u nedjelju 5.6.2016. u javnom programu. Izložba će trajati do subote 11.6.2016. godine, nakon čega završava ponuda i zatvara se aukcija. Ponude i način obavljanja aukcije biti će opisane u vodiču.

Minimalna ponuda za otkup je 100 € (EUR). Svakom umjetniku pripada 40% sredstava dobivenih prodajom, a ostatalih 60% ART Colony Borovica zadržava kao sredstva za osiguranje sljedećih događaja. Umjetnici čiji su radovi predmet aukcije mogu slobodno raspolagati svojim dijelom sredstava, a brojni od njih odrede svoj udio neprofitnim organizacijama ili u dobrotvorne svrhe.

Slike koje će biti ponuđene na aukciji su dogovorene među sudionicima i voditeljem kolonije i prezentiraju vrhunska dostignuća na koloniji, izvorna i autentična umjetnička djela, potpisana, javno objavljena i katalogizirana.

Cijenimo vašu podršku i odaziv na naše događaje.


Više... >>