Otvorena međunarodna likovna kolonija

Sa stranica Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH: Veleposlanik Ivan Del Vechio je u Kraljevoj Sutjesci otvorio Međunarodnu likovnu koloniju "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva - Borovica 2015."... (klikni >)


Više... >>

Art Colony Borovica 2015.

Na prvu međunarodnu likovnu koloniju "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva" Borovica 2015, odazvalo se i sudjelovalo, što posredno i neposredno ukupno 17 likovnih stvaralaca.

Koloniju je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, gospodin Ivan Del Vechio. Svoj doprinos ovoj koloniji dali su u znatnoj mjeri i gosti-glazbenici: Andrea Nikolić, violinistica iz Austrije; Behnam N Zarandi gitarist iz Irana; skupina "Art Vivo" solista hora Narodnog pozorišta iz Sarajeva; Bojan i Denis iz vareškog Lazy Rivera, koji su svojim glazbenim umijećem uljepšavali svaki trenutak tijekom trajanja ovog događaja. Nije izostalo ni pjesništva, tako da je poetsko večer sa nazivom "Sub Nostra Castro Bobovaz" predvodio pjesnik Mladenko Marjanović. Naravno treba istaći i prisutnost Marina Ivanovića, povjesničara umjetnosti iz Dubrovnika, koji će zasigurno dati svoj osvrt...


Više... >>